Renault voert diverse wijzigingen door aan de Laguna. Het Franse merk poetst het uiterlijk van de middenklasser wat op en introduceert enkele nieuwe opties maar om van een facelift te spreken gaat wat ver.

De Renault Laguna is amper twee jaar op de markt, voor een facelift is het daarom nog te vroeg. Toch voert het merk enkele optische wijzigingen door, zoals donkere koplamp- en achterlichtbehuizingen en een stoerdere voorbumper. Het dashboard is voortaan leverbaar in meerdere kleuren.

Renault introduceert enkele nieuwe opties op de Laguna. Zo is het ingebouwde TomTom-navigatiesysteem – dat debuteerde op de nieuwe Clio – nu ook op de Laguna leverbaar. Ook komt het merk met twee nieuwe tijdelijke uitvoeringen, de Business en Black Edition. Hiermee hoopt Renault meer potentiële kopers naar de showroom te trekken, de belangstelling voor de Laguna valt namelijk wat tegen.

De vierwielbesturing van de Laguna GT komt ook beschikbaar op gewone uitvoeringen. Bovendien kun je met het optionele GT-pakket de auto net zo aankleden als de sportieve versie. Voor het milieu is er goed nieuws, de meeste dieselmotoren zijn schoner en zuiniger geworden. Of de prijzen gelijk blijven is nog niet bekend, waarschijnlijk staat de licht gewijzigde Laguna deze zomer in de showroom.