Mitsubishi heeft de Lancer Evolution X FQ-400 onthuld voor de Britse markt. Het vermogen van de toch al niet misselijke Evo X is opgeschroefd tot maar liefst 400 pk.

Mitsubishi brengt in Groot Brittannië een speciale versie uit van de Lancer Evolution X: de FQ-400. Zoals de naam al zegt heeft deze versie maar liefst 400 pk. Ook het koppel is met 524 Nm monsterlijk. De FQ-400 sprint in slechts 3,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en heeft een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Onder de motorkap ligt een aangepaste motor uit de ‘gewone’ Evo. Het tweeliter turboblok kreeg onder andere gewijzigde injectoren en een nieuwe turbocharger. Ook het uitlaatsysteem en de remmen zijn aangepast voor de FQ-400. S-AWC, Mitsubishi’s vielwielaandrijving, is standaard en instelbaar voor verschillende soorten ondergrond, net als bij een echte rallyauto.

Mitsubsihi monteert andere dempers en veren waardoor de auto lager bij de grond ligt en beter op de weg. Mede dankzij de 18 inch wielen blijft er van het comfort dan weinig meer over. Helaas voor de liefhebbers in Nederland, deze FQ-400 is exclusief voorbehouden aan de Britse markt.