Volkswagen plant in 2011 een mini-MPV uit te brengen van de nieuwe Polo. Daarnaast staat een volgende generatie van de New Beetle op de agenda.

Bij de presentatie van de nieuwe Volkswagen Polo deed Hans Dieter Pötsch, in het management team verantwoordelijk voor financiën, een boekje open over de toekomstplannen van het Duitse automerk. Allereerst wil Volkswagen inspelen op de nieuwe trend van ‘downsizen’ door het ontwikkelen van een mini-MPV. Deze wordt uitgevoerd als versie van de nieuwe Volkswagen Polo.

Pötsch merkt op dat sommige concurrenten met excellente supermini’s worstelen met de keuze tussen mini-MPV’s of cross-overs. “Indien goed aangepakt, kunnen ze elkaar aanvullen.” Hij is van mening dat consumenten zich tegenwoordig niet meer beperken tot een type kleine auto.

Een andere ontwikkeling die gaande is bij Volkswagen betreft de volgende generatie ‘New Beetle’. De retro-Kever moet dit keer ‘minder verwijfd, assertiever en mannelijker’ ogen opdat ook mannen deze willen aanschaffen. “Vrouwen kopen auto’s waar mannen van houden maar het omgekeerde is minder het geval,” aldus een Volkswagen-insider in het Britse weekblad Autocar.

Volgens Pötsch heeft Volkswagen een volle productagenda. De veranderende markten vragen hierom. “Door nu te bezuinigen op R&D kun je terechtkomen in een problematische positie precies op het moment dat herstel zich aandient.” Volkswagen hoopt de Polo mini-MPV in 2011 op de markt te brengen.