Citroën geeft beelden vrij van het interieur van de DS Inside, de conceptcar die in maart op de Autosalon van Genève stond. Dat lijkt mosterd na de maaltijd maar het dashboard geeft een zeer duidelijke hint naar dat van de volgende generatie C3.

Citroën geeft stukje bij beetje meer prijs van de DS Inside. Vorige week lanceerde het merk een speciale configurator en nu kunnen we de eerste blik in het interieur werpen van de conceptcar. Net als de rest van de auto ziet dat er behoorlijk productieklaar uit.

“Het interieur van deze conceptcar laat zien wat Citroën voor ogen heeft met de DS-lijn: een expressieve en exclusieve lijn die geheel is aan te passen aan de persoonlijke wensen van de berijder,” aldus Citroën in het begeleidende persbericht. Veel chromen en lederen details moeten die exclusiviteit benadrukken, zelfs het plafond van de DS Inside is met leder bekleed.

Het dashboard lijkt productieklaar en zal voor een groot deel ongewijzigd in de nieuwe C3 worden overgenomen. Dat model vormt namelijk de basis voor de DS3, de eerste in de lijn van ‘premium’-modellen. De conceptcar Inside geeft een zeer duidelijke hint naar uiteindelijke productiemodel.