Mazda 2 2011

Mazda legt op de Autosalon van Parijs de nadruk op zuinig rijden. Het merk presenteert er de aangepaste Mazda 2. Daarvan laten we je nu al de eerste foto zien.

De Mazda 2 wordt licht gefacelift. Het resultaat wordt begin oktober onthuld op de Autosalon van Parijs. Nu al is er een eerste officiële foto vrijgegeven van het exterieur (bovenste afbeelding). Deze toont dat ook de 2 het familiegezicht van het Japanse merk heeft gekregen. Daarvoor zijn de grille en mistlampen aangepast. Ook zijn de koplampen iets gegroeid in formaat.

Belangrijker is wat er onder de motorkap is veranderd. De motor van de Mazda 2 is nu klaar voor de Euro5-norm van uitlaatgassen die begin 2011 van kracht wordt. Het aangepaste chassis biedt volgens de producent een ‘beter rijcomfort’. Ten slotte introduceert Mazda een versie met automaat. De exacte details volgen pas tijdens de Parijse autoshow.

Verder krijgen de Mazda 3 en 5 een zuinige dieselmotor. Deze MZ-CD met 1,6 liter inhoud produceert 115 pk in de Mazda 5. In vergelijking met de tweeliter CiTD-diesel uit het huidige model zal de nieuwe krachtbron 15 procent minder CO2 uitstoten. Verwacht circa 135 tot 140 g/km aan CO2. Het verbruik komt uit op 5,2 l/100 km, dat is 1 op 19,2.

In de Mazda 3 levert de nieuwe motor 6 pk’s extra en 12 procent meer koppel. Het verbruik komt uit op 4,4 l/100 km (1 op 22,7) en de CO2-uitstoot op 117 g/km – helaas nét boven de grens voor de 20 procent-bijtellingscategorie. Ten slotte toont het merk in Parijs nieuwe, lichtgewicht automatische transmissies voor de Mazda’s 5 en 3.