Audi A1 S-Line

De A1 is nog maar net leverbaar in Europa of Audi schroeft de productie al op. Door de grote belangstelling voor het model denkt Audi dat de beoogde productieaantallen niet voldoende zijn.

Audi gaat de productie van de A1 in de fabriek in Brussel nu al opschroeven. Het merk denkt dat de geplande 50.000 exemplaren voor dit jaar niet genoeg zijn en wil de output met twintig procent verhogen. Voor volgend jaar had Audi oorspronkelijk 80.000 exemplaren voorzien maar ook dat worden er nu dus meer.

Audi verhoogt de productie-aantallen omdat er veel vraag is naar het nieuwe kleintje van het merk. Veel geïnteresseerden bestelden de auto al voordat deze in de showroom stond. In Nederland staat de A1 vanaf volgende maand officieel bij de dealer. Audi verwacht dat de A1 de ‘beste verkopende Audi ooit’ gaat worden.

De A1 is dan ook de meest bereikbare Audi van dit moment met een vanafprijs van 17.500 euro. Negentig procent van de A1-kopers komt van een ander merk. Niet zo vreemd want Audi was voorheen niet actief in dit segment – de geflopte A2 even buiten beschouwing gelaten. Het succes heeft Audi doen besluiten om de A1 op termijn ook buiten Europa te gaan verkopen.