Porsche Cayenne 2010

Terwijl het gerommel in de top doorgaat geeft Porsche een garantie af voor het behoud van 9.000 banen tot 2015. Porsche ontving in de maanden juni en juli een recordaantal orders dankzij de Panamera en nieuwe Cayenne.

In de schaduw van de ellende die zich vorig jaar in Amerika afspeelde op de automarkt beleefde Porsche een rampjaar. De mislukte overname van Volkswagen resulteerde uiteindelijk in een omgekeerde overname en een financiële strop voor Porsche, dat door de crisis de vraag naar auto’s wereldwijd terug zag lopen. Nu kijkt het merk weer vooruit.

Dankzij de goed ontvangen Panamera en Cayenne sleepte Porsche een recordaantal orders binnen deze en vorige maand. Het merk geeft daarom een baangarantie tot 2015 af aan 9.000 werknemers in de drie Porsche-fabrieken in Duitsland.

De fabrieksarbeiders kunnen bovendien een investering van in totaal meer dan een half miljard euro tegemoet zien in de fabrieken in Zuffenhausen, Ludwigsburg en Weissach. Ondertussen gaat de machtsstrijd in de top gewoon door. Een gevecht waarin Porsche langzaam maar zeker meer onafhankelijkheid moet opgeven aan het nieuwe moederbedrijf Volkswagen.