Porsche 918 Spyder

De hoge bazen van Porsche hebben groen licht gegeven voor de ontwikkelingsstart van de 918 Spyder. Het mooie nieuws komt niet als een verrassing.

De reacties na de autosalon van Genève in maart waren overweldigend na de onthulling van de 918 Spyder conceptcar. Porsche maakte kort daarop duidelijk dat de verdere ontwikkeling van de auto alleen zou starten bij voldoende animo. Dat wil zeggen: toezeggingen van kopers.

Er moet onderaan de streep gewoon geld verdiend worden en dus is Porsche de afgelopen maanden bezig geweest met het binnenhalen van kopers. Inmiddels hebben genoeg geïnteresseerden hun handtekening gezet onder een koopconctract en dus mag de verdere ontwikkeling van de 918 Spyder starten.

Porsche gaat nu een productiemodel ontwikkelen op basis van de 918 Spyder Concept. Of de uiteindelijke versie net zulke veelbelovende specificaties krijgt als het prototype is nog even afwachten. Sportwagenprestaties gecombineerd met een CO2-uitstoot van slechts 70 g/km lijkt voor de komende jaren nog een brug te ver.