Toyota voert de komende drie jaar wereldwijd praktijkproeven uit met de Prius Plug-in. Er komen elf exemplaren naar Nederland die door overheden en nutsbedrijven ingezet gaan worden.

Toyota acht de Prius Plug-in nog niet klaar voor massaproductie. De komende drie jaar wil het merk de auto in de praktijk testen in landen over de hele wereld. Van de zeshonderd testexemplaren komen er elf naar Nederland, die Toyota verstrekt aan overheden en nutsbedrijven.

Het Japanse merk wil informatie verzamelen over hoe de actieradius, het gebruiksgemak, de techniek en de kosten in de praktijk uitpakken. En in hoeverre dit aansluit bij de wensen van het publiek. Toyota heeft bewust voor een kleine accu gekozen omdat 69 procent van de Nederlanders minder dan 18 kilometer bij de werkplek vandaan woont.

Het is voor het eerst dat Toyota gebruik maakt van een lithium-ion accu. Die kan in slechts 90 minuten worden opgeladen maar is na 20 minuten rijden alweer leeg. Daarna assisteert de benzinemotor, op dezelfde manier als in de gewone Prius. De totale actieradius bedraagt meer dan 1.100 kilometer.