Porsche Panamera

De integratie van Porsche in de Volkswagen Groep duurt langer dan gepland. Juridische en fiscale obstakels zorgen voor vertraging.

Volkswagen wil graag de overname van Porsche afronden maar stuit op enkele obstakels. Terwijl de organisaties al bijna zijn samengesmolten is de officiële overname nog lang niet rond. Zowel in de Verenigde Staten als in Duitsland zijn er problemen rondom de overname.

In het thuisland loopt er een belastingkwestie die nog opgelost moet worden en in de V.S. heeft een groep beurshandelaren een rechtszaak aangespannen tegen Porsche. Ze beschuldigen het merk van onjuiste handel met Volkswagen-aandelen, waardoor de waarde ervan explodeerde en uiteindelijk weer ineenzakte met een waardeverlies van in totaal een miljard dollar als gevolg. De rechter doet in januari uitspraak in de zaak.

Porsche werd in augustus 2009 overgenomen door Volkswagen nadat het moederbedrijf van Porsche zich verslikte in de overname van Volkswagen. Door de crisis liep de verkoop van de sportauto’s terug en kwam het bedrijf in de problemen. Zo kwam de ‘omgekeerde overname’ tot stand en werd Porsche als tiende merk toegevoegd aan de Volkswagen Groep.