Komende maand verschijnt een Kia Sportage met nieuwe benzinemotor. De Sportage 1.6 GDI is vanaf heden te bestellen vanaf 22.995 euro.

Sinds de introductie van de nieuwe Kia Sportage is deze cross-over leverbaar met een 2,0 liter benzinemotor van 163 pk en een 2,0 dieselmotor van 136 pk. Over een maand komt daar een benzinemotor bij. Kia belooft ‘pittige prestaties en een zeer gematigd brandstofverbruik voor een auto van dit formaat’.

De geheel nieuwe 1,6 liter GDI-benzinemotor is voorzien van directe brandstof inspuiting. Tegelijkertijd is de motor uitgerust met brandstofbesparende technieken. Een voorbeeld is het stop/start-systeem. Daardoor ligt – vergeleken met een conventionele motor met dezelfde inhoud – het koppel 7 procent hoger bij een laag toerental en 12 procent bij een hoog toerental, maar het brandstofverbruik 10 procent lager.

In concrete cijfers vertaald heeft het blok een vermogen van 135 pk en een koppel van 164 Nm bij 4.850 tpm. De fabrikant geeft voor de Sportage 1.6 GDI een gemiddelde brandstofconsumptie op van 6,4 liter per 100 km, dat is 1 op 15,6. De CO2-uitstoot ligt op 149 g/km. De Sportage met nieuwe motor krijgt hiervoor energielabel B.

De Kia Sportage 1.6 GDI is voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. Net als de andere Sportage-versies is hij te bestellen in de uitrustingsniveau’s X-tra of de X-ecutive. De prijzen beginnen bij 22.995 euro.