Toyota stelt de vernieuwde Hilux voor. De pick-up heeft volgens het bekende recept een nieuwe neus en een efficiëntere motor gekregen.

Toyota frist de Hilux op. Hoewel er weinig beweging is in de pick-up markt moet ook de Hilux met z’n tijd meegaan. Zeker nu Volkswagen net de Amarok heeft geïntroduceerd in Europa. Toyota pakt het voortvarend aan: een nieuwe motorkap, nieuwe koplampen, nieuwe grille en een nieuwe voorbumper geven de Hilux weer een fris aanzien.

Het interieur is er eveneens op vooruit gegaan. Dankzij een nieuwe kleurstelling en mooiere materialen kan de auto er weer even tegenaan. De middenconsole is opnieuw ontworpen en biedt – optioneel – plaats aan een 6,1 inch beeldscherm. Een nieuwe, luxe uitvoering met de naam DLX+ komt tegemoet aan de wensen van klanten die meer luxe willen.

De 2.5 D-4D motor heeft er 24 pk bij gekregen, waarmee het totaal op 144 pk komt. De CO2-uitstoot is verlaagd met 26 g/km naar 193 g/km en het verbruik is ook gunstiger. De dieselmotor neemt theoretisch nu genoegen met 7,3 l/100 km (1 op 13,6). De 3.0 D-4D met 177 pk blijft gewoon leverbaar. Prijzen zijn nog niet bekend, na de zomer staat de Hilux 2012 in de showroom.