Voorafgaand aan het Europese debuut van de nieuwe Soul geeft Kia meer informatie over de versie zoals die hier verkocht gaat worden. In het kort: nieuw onderstel, luxer en stiller interieur, meer personalisatiemogelijkheden en dezelfde motoren.

De nieuwe Kia Soul werd eerder dit jaar onthuld in de V.S. en nu is Europa aan de beurt. We krijgen hier een licht aangepaste versie van de stoere MPV en Kia geeft nu meer informatie vrij over de auto.

Hoewel het onderstel - geleend van de Cee'd - ten opzichte van de huidige Soul nieuw is zijn de motoren dat niet. Kia gaat de bekende 1.6 GDI benzinemotor en 1.6 CRDi dieselkrachtbron aanbieden. Deze blokken produceren 135 en 128 pk. Kia belooft lagere verbruiks- en CO2-cijfers maar maakt deze nog niet bekend.

Personalisatie wordt een belangrijk item bij de nieuwe Soul. Zo is het dak bijvoorbeeld in drie kleuren te verkrijgen – zwart, wit en rood – en met het SUV Styling Pack kleed je auto verder aan. Het exemplaar op de foto’s is voorzien van dit optiepakket, dat hoogglans zwarte bumpers, sideskirts en wielen omvat.

Kia Soul 2014

In het interieur zijn betere materialen te vinden en de cockpit is meer op de bestuurder gericht. Kia belooft verbeterde – lees: meer dynamische – rij-eigenschappen, de 29 procent stijvere carrosserie zal daaraan bijdragen. De nieuwe Soul is ook stiller, in de cabine dringt 3 dB minder geluid binnen.

De nieuwe Soul maakt zijn Europese debuut op de IAA in Frankfurt volgende maand en staat in het voorjaar van 2014 in de showrooms. Prijzen zijn nog niet bekend.