Leasend Nederland kan zich gaan opmaken voor de introductie van de Auris Touring Sports. Die combineert een aantrekkelijk design met 530 liter bagageruimte en 14 procent bijtelling.

Toyota opent de orderboeken van de Auris Touring Sports. Je kunt nog geen gewone benzine- en dieselversies bestellen maar wel al de Hybrid. En dat zal dan ook veruit de populairste variant worden, dankzij het fiscale voordeel (lees: 14 procent bijtelling) dat je krijgt op de hybride Auris Touring Sports.

Toyota belooft dat de auto de grootste laadruimte in zijn klasse heeft: 1.658 liter. Die ruimte ontstaat als je de achterbank omlaag klapt, met alle zitplaatsen in gebruik kun je 530 liter bagage meenemen. De Auris is bovendien de eerste hybride van Toyota die met een trekhaak kan worden uitgerust. Hij mag slechts 345 kilogram trekken, maar het is een begin.

De CO2-uitstoot is dankzij fine tuning van de hybridetechniek zelfs nog 1 g/km lager dan bij de hatchback. 86 g/km betekent dat de Touring Sports tot 2015 is te bestellen met 14 procent bijtelling. Over bestellen gesproken, dat kun je dus doen vanaf nu. De orderboeken liggen open bij de Toyota-dealer, de meerprijs ten opzichte van de hatchback bedraagt 1.000 euro. Dat betekent dat de hybride stationwagon verkrijgbaar is vanaf 24.750 euro.