Prijskaartjes en -lijsten van nieuwe modellen hebben ons goed aan het werk gehouden deze week. We reden de Citroën C1, Toyota Verso met BMW-motor en de Volkswagen Polo TDI BlueMotion. Wat zijn onze ervaringen? Eerst een nieuwkomer.

In navolging van de personenautoversie V-Klasse heeft Mercedes-Benz nu de bedrijfswagen Vito onthuld. De nieuwe generatie bestelwagen, uitgebreid te zien in de fotoreportage, is 14 cm langer geworden. Fiat showt de 500L Vans Design Concept die is aangekleed met dessins van het beroemde schoenenmerk Vans.

Gereden

'Hoe volg je een van de meest succesvolle auto's op?', zo luidt de vraag bij de autotest van de nieuwe generatie Citroën C1. Bij de Toyota Verso testen we hoe het gebruik van een BMW-motor bevalt. Voeg daaraan toe de eerste rij-indruk van de Volkswagen Polo TDI BlueMotion en er is weer lekker veel review materiaal om door te nemen. 

Prijzen

Vanaf 11 augustus zijn de Smart Fortwo en Forfour te bestellen vanaf respectievelijk 10.795 euro en 11.995 euro. Enkele prijzen van de vernieuwde Peugeot 508 zijn binnen, net als de prijslijst van de Nissan Pulsar. De nieuwe Kia Soul is alleen leverbaar als elektrische auto in een enkele, rijk uitgeruste uitvoering. 

Kia Soul EV

Bijtelling

14 procent bijtelling op een Mercedes-Benz S-Klasse: vanaf deze week is de langverwachte S 500 Plug-in Hybrid te bestellen. Seat komt met aantrekkelijk geprijsde Ecomotive Lease-uitvoeringen, die een lage catalogusprijs - lees: lage bijtelling - combineren met een rijke uitrusting.

Verder nieuw op Autokopen.nl

De hele maand juli door hebben we nieuwe merkenacties gepubliceerd en dat gaat de aanstaande week gewoon door. In de afgelopen week kwamen er vooral veel actiemodellen bij. Auto’s met 14 procent bijtelling domineren de verkooplijsten nog altijd, zo blijkt uit de autoverkopen over juli (bijna 30.000 stuks). 33 nieuwe auto's dingen mee naar de onderscheiding Auto van het Jaar 2015.