Toyota Auris Touring Sports

Toyota heeft de CO2-uitstoot van de Auris TS voor 2015 omlaag weten te brengen naar 82 g/km. Daarmee is de hybride Auris vooralsnog de enige stationwagon in zijn segment met dat lage bijtellingspercentage volgend jaar.

De lijst van auto’s met 14 procent bijtelling in 2015 is nog niet erg lang. Toyota voegt hier nu de Auris TS Hybrid aan toe. Het merk heeft de CO2-uitstoot van de stationwagon weten te verlagen naar 82 g/km. Dat is 3 g/km lager dan de TS nu uitstoot en precies genoeg om aan de voorwaarden van 14 procent bijtelling te voldoen in 2015.

Toyota is tot nu toe de enige fabrikant die volgend jaar een stationwagon in het C-segment kan leveren met 14 procent bijtelling. Alle andere nu populaire modellen vallen volgend jaar buiten de boot.

Toyota opent per direct de orderboeken voor de Auris TS . Er zijn twee uitvoeringen, de NL Editie Lease en NL Editie Lease Plus. Die laatste uitvoering is ‘fully loaded’ en kost 30.950 euro. De instapper kost 29.325 euro. De leveringen starten aan het begin van de zomer van 2015.