Mazda RX Vision Concept

Gaat de Mazda RX Vision in productie? Het lijkt erop dat de hoge bazen van het merk groen licht hebben gegeven voor de verdere ontwikkeling van het model én die van de rotatiemotor.

Eigenlijk was het geen vraag meer óf de fraaie RX Vision in productie zou gaan, maar wanneer. Het studiemodel met rotatiemotor is te mooi om niet te bouwen. Gelukkig zagen de hoge bazen van Mazda dat ook in, want volgens het Japanse tijdschrift Holiday Auto hebben die nu akkoord gegeven voor de verdere ontwikkeling van de RX Vision - bijna een jaar na de onthulling van het fraaie studiemodel.

Met de RX Vision heeft Mazda de basis gelegd voor de opvolger van de RX-8, de laatste coupé met rotatiemotor van Mazda. Het nieuwe model krijgt een volledig nieuwe versie van de bijzondere motor, waarschijnlijk met een turbocompressor.

De productieversie van de coupé verwachten we eind 2019 voor het eerst te zien, voorafgegaan door een tweede studiemodel volgend jaar. Voor alles geldt: niks is nog officieel, ook niet over de motor, dus we moeten nog een slag om de arm houden.