Deze week staan de nieuwkomers van de Los Angeles Auto Show in de schijnwerpers. Aanvullend een rijtest maar ook enkele interessante achtergrondartikelen.

Jeep heeft op de autoshow van Los Angeles de nieuwe Wrangler aan het publiek laten zien. Het model is nog steeds 'de meest capabele SUV ter wereld' maar biedt nu meer. Onderhuids is alles op de schop gegaan. De nieuwe generatie CLS is de eerste auto van Mercedes-Benz met de nieuwe ontwerptaal. De coupé is voortaan geschikt voor vijf personen.

Meer premières in Los Angeles

Tegelijk met de langverwachte BMW i8 Roadster komt de vernieuwde i8 Coupé. De accu en elektromotor zijn allebei krachtiger geworden. Een tweede cabriolet is de Convertible van de Chevrolet Corvette ZR1. Het vlaggenschip van Mazda, de 6, heeft een chiquere uitstraling gekregen. Dankzij een verlengde carrosserie biedt de Lexus RX 450hL ruimte voor een derde zitrij. 

Voor jou uitgezocht

Bij de Mercedes-Benz S-Klasse wordt niets aan het toeval overgelaten. Toch is er voldoende veranderd om het model weer eens te testen. We reden dit keer de nieuwe diesel met 340 pk. Daarnaast hebben we voor je uitgezocht wat nu wel en wat niet valt onder 'all-inclusive' private lease-tarieven. Verder presenteren we een handig overzicht van al onze rijtests in auto's die zakelijk met 4 procent bijtelling te rijden zijn. Wat zijn de sterke en zwakke punten van elk elektrisch model?

Mercedes-Benz S-Klasse

Prijzen nieuwe modellen

BMW heeft de prijzen bekendgemaakt van de X2 met de eerste drie te leveren motorversies. Ford maakt zich op om de vernieuwde EcoSport in de showrooms te zetten. Vanaf 89.315 euro is de nieuwe Audi A7 Sportback te bestellen. 

Diverse nieuwtjes

Tot slot nog wat weetjes die we je niet willen onthouden. Zo zijn acht nieuwe modellen door EuroNCAP getest op veiligheid. Ze halen allemaal de maximale score van vijf sterren. Renault verkocht afgelopen maand de meeste auto's van alle merken, dankzij de succesvolle Clio, Captur en Mégane. En ook zijn de zeven finalisten voor de titel Auto van het Jaar 2018 bekendgemaakt. Lees het allemaal op Autokopen.nl.