Nog maar twee weken te gaan in 2017, toch hebben automerken nog volop nieuws te melden. Wij trouwens ook, we reden zowel in de Range Rover Velar als de Ford EcoSport.

McLaren vernoemt z'n nieuwe topmodel naar de legendarische Formule 1-coureur Ayrton Senna. De supercar Senna is dan ook de 'personificatie van McLarens motorsport-DNA', met een compromisloze focus op performance. Meer nieuws voor liefhebbers van krachtige wagens: het Ares Project Panther doet de iconische sportwagen De Tomaso Pantera herleven - op een Lamborghini-basis.

Verblijd met...

Bereikbaarder zijn de twee nieuwe uitvoeringen van de Opel Grandland X. Naast een krachtige dieselmotor kun je de topuitrusting Ultimate bestellen. Nu al kun je het interieur cq. infotainmentsysteem bekijken van twee Mercedes-Benz-modellen die nog niet eens zijn onthuld. Fiat introduceert de Ducato Minibus. Die komt in twee versies: met veertien en zeventien stoelen, verdeeld over vier of vijf zitrijen. 

Gereden in...

Tijdens de rijtest zien we twee gezichten van de Range Rover Velar. Enerzijds komt de sportievere rijder aan zijn trekken, aan de andere kant geniet ook de langeafstandsrijder in deze SUV. Vooruitlopend op een uitgebreide test van de onlangs verbeterde Ford EcoSport lees je nu alvast onze eerst rij-indruk. Een fijn sturende auto!

Land Rover Range Rover Velar

Prijzen van...

De pret kan beginnen, de 'hot hatch' Volkswagen Up! GTI  is te bestellen. Het merk heeft ook de vanafprijs van de vernieuwde Golf Sportsvan bekendgemaakt. Verder hebben we prijzen van de Mercedes-Benz CLS, Opel Insignia GSi en Skoda Karoq - laatstgenoemde inclusief Business-uitvoeringen. 

Nieuwtjes over...

De laatste crashtests van 2017 zijn uitgevoerd: van zeven nieuwe en acht vernieuwde modellen is de veiligheid in een botsproef onderzocht. We brengen een compleet overzicht van de resultaten. Halverwege 2019 komt Volvo's zustermerk Polestar op de markt, het is dan meteen in Nederland verkrijgbaar. We kijken ernaar uit!