Welke primeurs zijn er te zien op de aanstaande autosalon van Genève? En welke merken scoren goed in de recente betrouwbaarheidsstatistieken? Naast de laatste nieuwtjes hebben we weer diverse informatie overzichtelijk voor je op een rij gezet. 

Na de nieuwe Hyundai i30 hatchback volgt in Genève de Wagon. Die is met 602 liter bagageruimte flink ruimer dan het uitgaande model. De nieuwste toevoeging van de luxe Range Rover-lijn draagt de naam Velar. Land Rover geeft alvast een foto van de achterkant vrij. Dacia kleedt de Logan MCV aan als stoere Stepway. De snelste Porsche Panamera is niet langer de Turbo-uitvoering, maar de nieuwe Turbo S E-Hybrid. 

Meer nieuws autosalon van Genève

In onze nieuwsrubriek vind je nog veel meer aankondigingen en teasers voor de beurs in Genève. We hebben alvast het autoshownieuws gebundeld en ook een overzicht gemaakt van alle verwachte primeurs in Genève; deze lijsten werken we tot het begin van de autosalon steeds bij.

Nieuw in de showroom

Op 9 maart zet Alfa Romeo de Stelvio in de showroom. Het merk start met de verkoop van krachtige motorversies, daarvan hebben we nu de prijzen. Voor de gelegenheid vind je op onze website ook prachtige foto's en een video van de SUV op de Stelvio-bergpas.

Cadillac XT5

Skoda vervangt de 1.2 TSI-motor in de Rapid Spaceback voor een modernere, even krachtige 1.0 TSI. Audi breidt het assortiment van de nieuwe Q5 uit met een 150 pk sterke versie van de 2.0 TDI dieselmotor. De vanafprijs daalt daardoor met ruim 8.000 euro.

Verder nieuw op Autokopen.nl

Ondanks dat 'ie het kleine broertje van de Escalade is, vinden we de Cadillac XT5 een indrukwekkende, bijna intimiderende verschijning. In onze rijtest blijkt de SUV echter behoorlijk geciviliseerd en comfortabel. Over een week is het maart, dan gaat het evenementenseizoen pas echt van start. Je vindt daarom veel leuke auto-uitjes op onze site, inclusief een bezoek aan de autosalon van Genève. Wat je plannen ook zijn, we wensen je een prettig weekend toe.