De snelste Porsche Panamera is niet langer de Turbo-uitvoering, maar de nieuwe Turbo S E-Hybrid. Met een systeemvermogen van 680 pk veegt de nieuwe plug-in hybrideversie de vloer aan met alle andere Panamera’s.

Porsche presenteert de Panamera Turbo S E-Hybrid. Het is de tweede hybride-uitvoering van de nieuwe generatie Panamera, maar met een V8-motor en maar liefst 680 pk is de S E-Hybrid van een heel ander kaliber. De nieuwe hybride accelereert in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u en is daarmee is de snelste Panamera die je kunt kopen. De acceleratie is extra spectaculair omdat het enorme koppel van 850 Nm bijna al vanaf stationair toerental beschikbaar is. De topsnelheid bedraagt 310 km/u. Een achttraps automaat en vierwielaandrijving leiden de krachten in goede banen.

Porsche geeft voor de S E-Hybrid een verbruik op van 2,9 l/100 km (1 op 34,4), maar als je het prestatiepotentieel benut dan zal je daar uiteraard niet bij in de buurt komen. De hybride kan over een afstand van 50 kilometer elektrisch rijden. Er is dan 100 kW (136 pk) beschikbaar. Opladen van de accu’s kan via het normale stopcontact in 6 uur, met een speciale lader en een 32 ampère-aansluiting laad je de batterijen in iets minder dan 2,5 uur op.

Porsche start in juli met de levering van de Panamera Turbo S E-Hybrid. Het merk levert de auto zowel met een standaard wielbasis als in een 15 centimeter verlengde uitvoering. De bijbehorende prijzen bedragen 198.600 euro en 212.300 euro.