Onthulling Kia Ceed in München

Volgend jaar brengt Kia een mild-hybrid-variant uit van de nieuwe Ceed. Een hybride versie met of zonder stekker wordt overwogen, maar een elektrische uitvoering niet. Dat en meer zijn we te weten gekomen bij de presentatie van de nieuwe Ceed in München.

Kia zet in op vele vormen van elektrificatie. Voor de nieuwe Ceed wordt het aantal (semi-) elektrische versies overzichtelijk. In een interview met Autokopen.nl geeft Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Europe, aan dat we van de Ceed op dat gebied voorlopig alleen een mild-hybrid-versie kunnen verwachten. “We onderzoeken de mogelijkheden voor andere hybride versies, met en zonder stekker. Een elektrische versie komt er niet, daarvoor hebben we binnenkort de cross-over Niro in dit segment.” Bij mild hybrid-techniek zorgt een kleine elektromotor, die gekoppeld is aan een 48 Volt dynamo, voor lichte ondersteuning van de brandstofmotor.

Voorzichtig

Dat Kia voorzichtig is met het uitbrengen van elektrische versies is niet zonder reden: “Er kloppen geen consumenten op de deur met de vraag: mag ik een elektrische auto? Daarom blijven we inzetten op brandstofmotoren, maar willen we die wel zo schoon mogelijk maken,” aldus Cole. “Ook overheden blijven een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling elektrisch rijden. Voorlopig is een brandstofmotor nog steeds het meest aantrekkelijk voor veel mensen.”

De Kia-topman geeft aan dat het merk desondanks op alle vormen van aandrijving gaatinzetten: “We denken niet dat er één oplossing is.” De komende jaren kunnen we van Kia, naast traditionele brandstofmotoren, ook alle vormen van hybride, elektrische uitvoeringen en waterstofauto's verwachten - zoals eerder dit jaar door het merk aangekondigd.