Veel autonieuws deze week, in aanloop naar de autosalon van Genève die in maart van start gaat. We waren deze week in München voor de onthulling van de nieuwe Kia Ceed en in Zuid-Frankrijk reden we de eerste kilometers met de vernieuwde Citroën C4 Cactus. Maar er is nog veel meer!

Op donderdag werd in München de nieuwe Ceed onthuld. Wij waren erbij om de eerste indruk op te doen van het nieuwe model. Maar er waren meer onthullingen deze week. BMW presenteerde de nieuwe generatie X4 en Citroën kwam met de eerste foto’s van de nieuwe Berlingo. De onthulling van zustermodellen Opel Combo en Peugeot Partner verwachten we zeer binnenkort. Een grote primeur die níet op de autosalon van Genève staat is de nieuwe Ford Focus. De officiële presentatie is in april, maar deze week lekte de eerste foto al uit.

Mercedes-AMG G 63

Mercedes-Benz pakt uit

Mercedes-Benz maakt zich op voor de autosalon van Genève met maar liefst vier primeurs. Hoe de vierdeurs AMG GT eruit komt te zien blijft nog even geheim, maar de vernieuwde C-Klasse, de bijgepunte Mercedes-Maybach S-Klasse en de AMG G 63 kregen we deze week wel al voorgeschoteld.

Op dinsdag publiceerden we de uitgebreide rijtest van de Volkswagen Tiguan Allspace. In Zuid-Frankrijk mochten we de vernieuwde C4 Cactus van Citroën aan de tand voelen, mét de nieuwe comfortvering. En dat beviel goed, zoals je kunt lezen in onze eerste rij-indruk. De uitgebreide test volgt binnenkort.