Mercedes-Benz heeft de E-Klasse aangepast. Van hetzelfde merk hebben we de geheel nieuwe A-Klasse getest. We vullen dit weekoverzicht aan met de vele nieuwe uitvoeringen en motoren die eraan komen. 

Raceautobouwer Brabham presenteert zijn eerste straatauto. Weliswaar is deze BT62 ontwikkeld als circuitauto, maar hij is geschikt voor de openbare weg. Het nieuwe modeljaar van de Mercedes-Benz E-Klasse sedan en Estate komt met een aantal technische updates. Ook is er de nieuwe performance-uitvoering Mercedes-AMG E 53. 

Rijtest A-Klasse

De nieuwe A-Klasse - eveneens van Mercedes-Benz - oogt als evolutie, maar staat voor revolutie. Dat blijkt direct bij het instappen, maar houdt het ook stand tijdens het rijden? In onze autotest beantwoorden we deze vraag, in onze fotoreportage illustreren we de bevindingen.

Showroomnieuws

Er komt een trits aan nieuwe uitvoeringen naar de showrooms. De Ford C-Max Sport, de plug-in hybride Porsche Cayenne en de Toyota Hilux Executive bijvoorbeeld, maar ook de Rolls-Royce Wraith en Dawn Adamas Collection en de Lotus Exige 410. De supersedan Jaguar Project 8 zal worden aangeboden met plaats voor twee of vier inzittenden. 

Lagere neus, eenvoudigere lijnen: dit is de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse.

Ook zijn er nieuwe motoren verkrijgbaar, allemaal diesels. Citroën levert de C4 SpaceTourer met vernieuwde dieselmotor vanaf mei. Nu Opel eveneens tot het PSA-concern behoort krijgt de Grandland X de beschikking over diens 1.5 CDTI-motor. Voor de BMW 6 Serie Gran Turismo is er een nieuwe instapmotor. Volkswagen kondigt alvast een vernieuwde 2.0 TDI-krachtbron met mild hybrid-techniek aan. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

In april is voor 17,5 procent meer aan nieuwe auto's verkocht dan een jaar eerder. Volkswagen verkocht de meeste, vooral van de Polo. Benieuwd welk voordeel de meimaand biedt? Bezoek dan onze actierubriek. Volgende week volgen meer nieuwe acties, tot dan.