In de week van Hemelvaart hebben we traditiegetrouw nieuwtjes vanuit Oostenrijk waar het jaarlijkse Volkswagen GTI Treffen plaatsvindt. Toch is dat niet het grootste nieuws van afgelopen week.

Rolls-Royce onthulde op Hemelvaartsdag de Cullinan, zijn eerste SUV ooit. Deze auto is de meest luxe en grootste in zijn soort. Het is de overtreffende trap van alles wat al te koop is, een soort Phantom op hoge poten. Indrukwekkend en duur.

Elk jaar rond Hemelvaartsdag komen GTI-liefhebbers uit heel Europa in Oostenrijk bij elkaar voor het GTI Treffen. Op dit Volkswagen-feestje presenteert het merk zelf ook altijd enkele interessante nieuwtjes. Dit jaar laat Volkswagen niet alleen de door stagiaires ontwikkelde concept cars GTI Next Level en Variant TGI GMotion zien, maar ook de GTI TCR. Dit is ‘de snelste Golf ooit’, maar niet de krachtigste. 

Dieselperikelen

Er gaat geen week voorbij zonder nieuws over dieselmotoren, ook deze week was het weer raak. Audi is tijdelijk gestopt met de productie van de A6 en A7 om een oplossing te vinden voor een probleem met de dieselversies. Suzuki maakte bekend dat het stopt met de verkoop van diesels in Nederland en ook Nissan gaat deze motortechniek langzaam uitfaseren. Het zal nog wel even duren voordat de dieselmotor weer uit het verdomhoekje komt.

Dit is ook de week dat de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse in de showrooms arriveert. Dit weekend kun je de hatchback voor het eerst gaan bekijken bij de dealer. Om die reden hebben we alles wat we weten over de nieuwe A-Klasse overzichtelijk bij elkaar gezet in een artikel. Binnenkort in de showroom staan de waterstofauto Hyundai Nexo en de vernieuwde plug-in hybride Mitsubishi Outlander. Van beide modellen zijn de prijzen bekend gemaakt.

Tot slot hebben we nieuws over de C1. Het is één van de best verkochte auto’s van Nederland, maar je hoort zelden iets over het model. Citroën stelde deze week het vernieuwde model voor, maar zelfs dit keer valt er weinig te melden. Aan wat goed is moet je niet teveel veranderen.