Audi brengt ook van de nieuwste A6 een Allroad-uitvoering uit. De nieuwe editie beschikt over dieselmotoren met mild-hybrid-techniek.

De nieuwe Audi A6 Allroad heeft alle ingrediënten die je verwacht. Met extra bodemspeling, Quattro vierwielaandrijving, kunststof en aluminium beschermingsranden en krachtige motoren biedt Audi met de A6 Allroad een alternatief voor SUV’s. Het model heeft standaard luchtvering, waarmee de bodemspeling is te verhogen als de omstandigheden daarom vragen. In de normale stand staat de Allroad 13,9 centimeter van het asfalt af. Via de rijstandenknop kun je de instelling off-road kiezen, voor 3 tot 4,5 centimeter meer ruimte onder de auto. De A6 Allroad beschikt ook over andere terreinhulpjes, zoals een afdaalassistent en een hellingsensor.

Audi biedt de A6 Allroad vanaf de zomer aan met drie versies van de 3.0 V6 TDI dieselmotor, die allemaal voorzien zijn van mild-hybrid-ondersteuning. Op een seperaat 48 Volt stroomcircuit is een starter-generator aangesloten, die zorgt voor het opladen met een speciale accu en de taak van de V6 dieselmotor overneemt bij lage motorbelasting. Audi belooft een tot 0,4 l/100 km lager verbruik, het merk geeft voor de zuinigste versie een verbruik van 5,8 l/100 km (1 op 17,2) op. De dieselmotor is er met 231, 286 en 349 pk. De bijbehorende trekkracht van de drie versies is respectievelijk 500, 620 en 700 Nm. De krachtigste versie kan een aanhanger tot 2.500 kilo trekken.

De Audi A6 Allroad komt in de zomer op de markt, de prijzen zijn nog niet bekend.