Mijn Autokopen.nl

BOVAG Garantie en autobedrijven

De zekerheden van de BOVAG vind je op Autokopen.nl

Op Autokopen.nl vind je makkelijk de occasions en nieuwe auto’s van bij BOVAG aangesloten autobedrijven. Want aankoop van een occasion met de zekerheden van BOVAG is een hele geruststelling.

Of het nu gaat om aanschaf, onderhoud, reparatie of inruil van je auto, de specialisten van bij BOVAG aangesloten bedrijven weten waar ze over praten. BOVAG is in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed geaccepteerd kwaliteitskeurmerk.

Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen die ieder jaar opnieuw gecontroleerd worden. Het zijn betrouwbare bedrijven die op deskundige wijze hun werk doen.

De zekerheden van het BOVAG autobedrijf

Standaard 6 maanden garantie, de Nationale Auto Pas en BOVAG Bemiddeling — dat zijn in een notendop de zekerheden die BOVAG Garantie je biedt. Zekerheden die een veilig gevoel geven bij de aanschaf van je occasion. De voorwaarden van de BOVAG Garantie zijn opgesteld in samenwerking met en goedgekeurd door de ANWB en de Consumentenbond.

Vraag en antwoord

Occasions die verkocht worden met BOVAG Garantie worden tot 6 maanden erna voor rekening van het verkopende autobedrijf hersteld, indien er zich gebreken voordoen die op het moment van aankoop niet waarneembaar waren. De garantie dekt zowel de kosten van de onderdelen als de benodigde arbeid. Het gaat alleen om problemen die al bestonden op het moment dat de auto werd verkocht en om de onderdelen en accessoires die toen op de auto zaten, plus de gebreken die tijdens de garantieperiode door normaal gebruik zijn ontstaan.

Iedere auto met BOVAG Garantie wordt aangeboden met een Nationale Auto Pas. De hierop geregistreerde kilometerstand is betrouwbaar. Een BOVAG-bedrijf kan BOVAG Garantie verlenen op gebruikte auto’s die minimaal 4.500 euro kosten. Ook op occasions waarvan de aanschafprijs op minimaal 35 procent van de oorspronkelijke cataloguswaarde ligt kan BOVAG Garantie worden verstrekt.

Voor regulier onderhoud en reparatie uitgevoerd door een BOVAG-bedrijf is er de BOVAG-reparatiegarantie. Deze is geldig tot 3 maanden na de verrichtte werkzaamheden.

Geregeld adverteren autobedrijven hun occasions voor de zogenaamde ‘meeneemprijs’. Dat is de laagst mogelijke prijs waartegen de auto verkocht kan worden. Voor het verkrijgen van BOVAG Garantie op deze auto’s kan dan een toeslag worden berekend.

Wil je die toeslag niet betalen dan kun je als consument afzien van de BOVAG Garantie. Dat houdt in dat je later geen beroep meer kunt doen op de zekerheden van de BOVAG Garantie op de aangekochte auto. Je tekent hiervoor nadrukkelijk op de koopovereenkomst.

Dat kan op meerdere manieren. Het meest eenvoudig is gebruik te maken van de zoekfaciliteit rechts op deze pagina. Op alle auto’s die hiermee worden gevonden zit BOVAG Garantie.

Ook wanneer je je bevindt op de pagina Tweedehands auto’s zoeken kun je ervoor kiezen om alleen te zoeken naar auto’s met BOVAG Garantie. Vink daarvoor het hokje ‘BOVAG Garantie’ aan (linksonder in het grijze zoekvak). Deze optie kan worden gecombineerd met alle andere mogelijkheden die deze uitgebreide zoekfaciliteit biedt.

Onder de BOVAG-leden bevinden zich merkdealers, erkend reparateurs en onafhankelijke autobedrijven. Een merkdealer vertegenwoordigt een of meerdere automerken. De dealer is officieel aangesteld door de autofabrikant, na het voldoen aan specifieke kwaliteitseisen. De merkdealer verkoopt, repareert en onderhoudt auto’s. Hij is gemachtigd om officiële fabriekswerkzaamheden uit te oefenen. De merkdealer werkt met originele onderdelen en mag het merklogo voeren. De werknemers worden regelmatig bijgeschoold door de autofabrikant.

Sommige autofabrikanten stellen ook erkend reparateurs aan, ook wel ‘after sales dealers’ genoemd. Deze bedrijven nemen naast de verkoop van auto’s het onderhoud en reparatie van een bepaald merk voor hun rekening. Ook zij werken volgens de fabrieksspecificaties en mogen het merklogo voeren.

Onafhankelijke (of universele) autobedrijven hebben geen officiële binding met een specifiek merk. Omdat ze vrij zijn van merkcontracten of -verplichtingen nemen deze bedrijven een onafhankelijke positie in. Voor de verkoop, reparatie en onderhoud van auto’s kunnen ze echter wel gebruikmaken van de informatie en trainingen van autofabrikanten.

Alle autobedrijven moeten voldoen aan strenge eisen om lid van BOVAG te kunnen zijn. Zo controleert BOVAG regelmatig op zaken als deskundigheid en betrouwbaarheid.

Mocht je onverhoopt onenigheid krijgen over de uitvoering van de BOVAG Garantie, probeer er dan eerst — binnen de garantietermijn — uit te komen met het bedrijf dat je de auto verkocht heeft. Is een oplossing in onderling overleg niet mogelijk dan kun je gebruikmaken van BOVAG bemiddeling. Deze dienst bemiddelt in geschillen die betrekking hebben op BOVAG Garantie en/of de leverings- en betalingsvoorwaarden.

BOVAG bemiddeling is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 0900-269 22 68. Schriftelijke verzoeken kun je zenden aan BOVAG Bemiddeling, postbus 1100, 3980 DC Bunnik. Op www.bovag.nl vind je een vragenformulier en aanwijzingen die het bemiddelingsproces ondersteunen. Ook zet de BOVAG-site de procedure uiteen voor de afhandeling van klachten.

In de reviewtool van ‘BOVAG klantenbeoordelingen’ worden autobedrijven beoordeeld door echte consumenten. Duizenden klanten van BOVAG autobedrijven delen hun ervaringen op bovag.nl. Hierdoor wordt de keuze voor een autobedrijf een stuk makkelijker gemaakt

De beoordelingen op Autokopen.nl zijn mogelijk gemaakt door een samenwerking met de BOVAG.