Toyota iQ

Het loopt nog niet erg hard met de iQ in Nederland. Om de verkoop te stimuleren voegt Toyota een nieuwe basisuitvoering aan het gamma van de stadsauto toe.

Toyota heeft in Nederland veel succes met de Prius, Aygo en Avensis maar met de iQ wil het nog niet erg vlotten. De innovatieve stadsauto is met een vanafprijs van 12.990 niet echt goedkoop. Met een nieuw instapmodel hoopt Toyota meer klanten naar de showroom te lokken.

De instapper, die Access is gedoopt, is allerminst kaal uitgerust. Met de veiligheidsvoorziening zit het wel snor: ABS, remkrachtverdeling, traction control, stabiliteitscontrole en een arsenaal aan airbags, waaronder eentje voor de knieën. Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, radio/cd/mp3-speler met bediening op het stuur, elektrisch bedienbare portierruiten en spiegels en privacyglass achter zijn ook standaard.

De 1.0 Access heeft een prijskaartje van 11.700 euro en valt net als de andere uitvoeringen met 1,0 liter benzinemotor in de veertien procent bijtellingscategorie. Vanaf 1 januari geldt voor dit model vrijstelling van wegenbelasting. De iQ Access staat per direct in de showroom.