De Toyota Verso is door lezers van ANWB Kampioen en diverse gezinsbladen verkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2010. De Japanse MPV kreeg 68 procent van de stemmen en liet daarmee de Volkswagen Golf Variant en Renault Scenic achter zich.

Toyota heeft de titel Gezinsauto van Jaar te pakken. De Verso kreeg van de lezers van ANWB Kampioen, Kinderen, Ouders van Nu en Groter Groeien 68 procent van de stemmen. De andere genomineerden waren de Renault Scenic en Volkswagen Golf Variant, zij kregen slechts 23 en 9 procent van de stemmen.

Het is de tweede keer dat Toyota de titel wint, in 2003 ging de Corolla Verso met de prijs naar huis. Met de overwinning van Toyota komt aan einde aan de zegereeks van Citroën. Het Franse merk pakte de afgelopen twee jaar de titel met de C4 Picasso en Berlingo. De C3 Picasso kwam dit jaar niet door voorrondes.

De jury selecteerde uit een totaal van acht kandidaten drie kanshebbers voor de titel. Om Gezinsauto van het Jaar te kunnen worden moet de vanafprijs niet hoger zijn dan 27.500 euro, moet de auto vijf deuren hebben en geïntroduceerd zijn in het afgelopen jaar.