Mitsubishi toont op de autoshow van Tokio de PX-MiEV en geeft daarom meer informatie en foto’s vrij van de conceptauto. Deze plug-in hybride geeft alvast een hint naar het uiterlijk en de techniek van de volgende generatie Outlander.

De Mitsubishi PX-MiEV laat volgens het merk zien dat terreincapaciteiten hand in hand gaan met milieuvriendelijke techniek. De conceptauto is een plug-in hybride die over een afstand van vijftig kilometer volledig elektrisch kan rijden. Begin deze maand gaf Mitsubishi al de eerste informatie vrij over de SUV.

De PX-MiEV – MiEV staat voor Mitsibishi Innovative Electric Vehicle – heeft twee elektromotoren aan boord, een bij de vooras en een bij de achteras. Samen produceren ze 60 kW (81 pk) en 200 Nm koppel. Een 1.6 benzinemotor met 115 pk springt bij als er grote prestaties verlangd worden of als de accu’s bijna leeg zijn. Via verschillende rijmodi kun je instellen welke aandrijving je wenst. Een brandstofverbruik van 1 op 50 is volgens Mitsubishi mogelijk met deze techniek.

De SUV is voorzien van een nieuwe generatie vierwielaandrijving waarbij de elektromotoren automatisch het koppel naar de wielen met de meeste grip sturen. De PX-MiEV heeft een interieur dat Mitsubishi Cocochi noemt – een soort verbastering van het Engelse woord ‘cozy’. Een speciaal klimaatsysteem zorgt voor zo weinig mogelijk bacteriën en speciale ruiten houden de UV-straling buiten. Op de autoshow van Tokio debuteert de conceptcar.