In het najaar brengt Porsche nieuwe individualiseringsopties voor de Panamera in de verkoop. Het gaat om een Powerkit voor de Panamera Turbo, een nieuw Sport Design-pakket en nieuwe Sport-wielen.

Met de Powerkit kan de Porsche Panamera een fractie sneller gemaakt worden vergeleken met het reguliere model: de topsnelheid verschuift van 303 naar 305 km/u en de bekende 0-100 km/u-sprint van 4,0 naar 3,9 seconden – dat klinkt toch nét iets beter. De kit bestaat uit twee nieuwe turbo’s en een aangepast motormanagement. Daardoor krijgt de Panamera Turbo 40 pk erbij, wat het totaal op 540 pk brengt. Het koppel stijgt naar 750 Nm of, in overboost-modus, 800 Nm. Overigens blijft het brandstofverbruik hetzelfde: 11,5 l/100 km.

Bij een krachtiger auto hoort natuurlijk ook een sportiever uiterlijk. Daarvoor dient het Sport Design Package. Dat bestaat uit aangepaste luchtinlaten en grille in een afwijkende kleur. De diffuser aan de achterzijde wordt juist in de carrosseriekleur gespoten. Ook heeft de Panamera Sport Design aparte side skirts. Los van het pakket kunnen ook nog nieuwe Sport-wielen worden aangeschaft. Deze lichtmetalen, multi-spaak wielen van 20 inch groot maken het plaatje compleet.

De nieuwe individualiseringsfeatures komen dit najaar op de markt. Allereerst voor nieuw aan te schaffen Panamera’s, via het Porsche Exclusive-programma. Vlak daarna kunnen de kit, het pakket en de wielen als ‘retrofit’ voor bestaande modellen worden aangeschaft, via Porsche Tequipment Retrofitting. Je betaalt 21.197 euro inclusief btw voor de Powerkit, 4.798 voor het pakket (1.233 euro als retrofit) en 2.017 euro voor de Sport-wielen.