Toyota musical

Het gaspedaalprobleem van Toyota heeft voor inspiratie gezorgd bij musicalschrijvers. In de Verenigde Staten is de grappig bedoelde musical Toyota, the runaway musical hit in première gegaan.

Amerikaanse media raken maar niet uitgepraat over de Toyota-problemen in de V.S. Toch kan het gaspedaalprobleem ook tot grappige uitspattingen leiden. Musicalmakers in Minneapolis hebben een musical gemaakt over dit thema.

De musical gaat over twee Priussen met daarin nogal uiteenlopende mensen die van alles meemaken tijdens de ‘rit’, waarin de auto uit zichzelf versnelt. De makers hebben voor de musical het jaren ’80 nummer Can’t fight this feeling van de band REO Speedwagon herschreven: “And I can’t stop this Prius anymore. I forgotten what I started stopping for. I got the brake pressed clear down to the floor.”

Overigens hebben de makers geen toestemming gevraagd aan de band om het nummer te mogen gebruiken. De parodie is geen sneer aan het adres van Toyota, hoewel de plaatselijke dealers waarschijnlijk niet echt om de musical kunnen lachen. Toyota, the runaway musical hit laat vooral zien dat er ook een grappige kant aan het hele Toyota-verhaal zit.