Vorig jaar doorbrak Peugeot de hegemonie van Audi maar dit jaar pakt Audi met de R15 TDI de plaatsen 1, 2 en 3 tijdens de 24 uur van Le Mans. Alle Peugeots vielen uit.

2010 is het jaar van Audi in de 24 uur van Le Mans. Het merk pakt het volledige podium na 24 uur racen op het circuit van Le Mans. Vorig jaar moest Audi nog toezien hoe Peugeot er met de overwinning vandoor ging maar dit jaar vielen alle Franse bolides uit.

Bij de start zag het er nog fraai uit voor Peugeot. De eerste twee rijen waren voor de 908 HDI FAP maar na zestien uur kon Audi de leiding weer overnemen. Alle Peugeots vielen om verschillende redenen uit. Audi nummer 9 met Timo Bernhard achter het stuur kwam uiteindelijk als eerste over de finish.

In de 2010-editie van de 24 uur van Le Mans was geen glansrol voor de Nederlanders weggelegd. Het LMP1-team van Christijan Albers viel voortijdig uit en de Spyker in de GT2-klasse crashte. In de GT1-klasse deden nog verschillende Nederlanders mee maar die konden geen rol van betekenis spelen. Er kwamen maar drie auto’s aan de finish in deze klasse.