Audi komt met een extra sportieve variant van de verwachte A7 Sportback, de RS7. Alle berichten over downsizing ten spijt, wordt deze auto uitgerust met de 5.2 twin-turbo V10-motor die we kennen uit de Audi R8 en de Lamborghini Gallardo.

De ontwikkeling van de Audi A7, S7 en A7 Sportback ligt op schema en gaat de laatste fases in. Op de Autosalon van Parijs, dit najaar, zal de vierdeurs coupé A7 Sportback (bovenste foto) worden onthuld. Het nieuwe platform voor de A6, die volgend jaar volledig wordt vernieuwd, zal de A7 dragen. De A7 Sportback wordt een concurrent van de Mercedes-Benz CLS en de productieversie van de BMW Concept Gran Coupé, ofwel een luxe en sportieve auto die er vooral goed uit moet zien.

Audi-insiders hebben aan het Britse tijdschrift Autocar bevestigd dat over een jaar ook een extra sportieve variant zal verschijnen van de A7 Sportback. Deze zal RS7 (Sportback) heten en lijken op de A5 Sportback. Ook kunnen we ontwerpelementen terugvinden van de Audi Sportback Concept (onderste twee foto’s). Ontwerpchef Stefan Sielaff zegt in Autocar: “Het algemene uiterlijk wordt minder formeel dan dat van de A8.” De RS7 krijgt vier deuren en biedt plaats aan vier personen. Ook is een driepersoons achterbank een optie.

De Audi RS7 wordt voorzien van de 5,2 liter twin-turbo V10-motor die ook in de R8 ligt. Dat is een verrassing, nu Audi flink aan het downsizen is en de V10 min of meer in de ban heeft gedaan. Deze motor zorgt voor niet minder dan 580 paardekrachten in de RS7. Hoewel er nog geen prestatiecijfers bekend zijn kun je met dit vermogen verwachten dat de auto in minder dan 4 seconden vanuit stilstand op 100 km/u zit.

De A7 Sportback wordt waarschijnlijk uitgerust met een 3.0 V6 benzinemotor met directe injectie, goed voor 330 pk, en met een 250 pk genererende drieliter V6 common-rail dieselmotor. De A7-varianten worden in 2012 op de markt verwacht. Op prijzen is het dus nog even wachten.