Toyota onthult op de autosalon van Genève volgende maand de iQ EV. Deze volledig elektrisch aangedreven iQ komt volgend jaar al in beperkte oplage op de markt.

De eerste volledig elektrisch aangedreven Toyota is een iQ. Op de autosalon van Genève in maart stelt Toyota de auto voor. Officieel draagt iQ EV nog de toevoeging Concept maar de plannen zijn serieus en ambitieus. Al in 2012 komt het model in beperkte oplage op de markt.

De elektrische iQ heeft een actieradius van 100 kilometer. De aandrijflijn is afgeleid van het bekende hybrideplatform van Toyota. In de bodem liggen ultradunne lithium-ion accu’s, waardoor de interieurruimte behouden blijft. Ook zorgt de plaatsing voor een laag zwaartepunt en dat komt de wegligging van de iQ ten goede.

De elektrische iQ is een van de vier primeurs die Toyota meebrengt naar de autosalon van Genève. Het merk kondigde eerder al de komst van de Yaris Hybrid, Prius+ en de FT 86 II Concept aan. Het belangrijkste nieuws zit verstopt in de Yaris Hybrid, dat zal namelijk de geheel nieuwe Yaris zijn.