Toyota heeft de vanafprijs van de vernieuwde Avensis bekend gemaakt: 24.990 euro. Daarmee is de middenklasser iets goedkoper geworden.

De vernieuwde Toyota Avensis heeft een vanafprijs, namelijk 24.990 euro. Dat is het bedrag dat Toyota rekent voor de sedan met 1.6 16v benzinemotor in Comfort-uitrusting. Naast de Comfort biedt Toyota de Business, Dynamic Business en Executive Business aan.

De vanafprijs van de Avensis met de nieuwe 2.0 D-4DF diesel is ook al bekend: 29.590 euro. Deze krachtbron produceert 124 pk en stoot slechts 119 g/km CO2 uit, goed voor een A-label. De standaarduitrusting van elke Avensis omvat: airconditioning, elektrisch bedienbare portierramen, Bluetooth, cruise control en dagrijverlichting.

Toyota belooft dat de vernieuwde Avensis ‘Europeser’ rijdt dan ooit. Dit omdat de Toyota Motor Europe ‘carte blanche’ kreeg van het hoofdkantoor in Japan om de Avensis aan te passen aan de Europese smaak. De stuurinrichting en het onderstel zijn grondig gemodificeerd. Bovendien is de auto stijver geworden. Eind dit jaar arriveert de gefacelifte Avensis bij de dealers.