Hij staat nog niet eens bij de dealer of Audi presenteert al een speciale uitvoering van de Q2. De Edition #1 onderscheidt zich vooral met zwarte en grijze aankleding.

Audi presenteert de Q2 Edition #1. Zoals de naam al zegt: de eerste speciale uitvoering van de Q2. Het model heeft de lakkleur Quantum Grey, die afhankelijk van de lichtinval een andere tint laat zien. Diverse delen zijn uitgevoerd in zwart, zoals de C-stijl en spiegelkappen. De grille-omlijsting is titaniumkleurig, de 19 inch vijfspaaks wielen dragen de kleur antraciet.

De Q2 is voorzien van een S Line sportpakket, aangevuld met voor de Edition #1 specifieke grijze inzetstukken in de bumpers. De led-koplampen zorgen ervoor dat de speciale uitvoering ook in het donker opvalt.

Het interieur is aangekleed met sportstoelen die zijn overtrokken met een combinatie van leder en stof, in de kleuren zwart en amaretto. Een met zwart leder bekleed stuurwiel en verlichte instaplijsten zijn ook onderdeel van de Edition #1.

De Q2 Edition #1 is vanaf september te bestellen, dan maakt Audi ook de prijzen bekend. De leveringen starten in december.