De eerder aangekondigde driecilinder turbobenzinemotor is nu leverbaar op de Audi Q2. Bovendien is de 1.6 TDI-versie voortaan te bestellen met automaat.

De beschikbare uitvoeringen van de Audi Q2 zijn uitgebreid. De 1.0 TFSI-driecilinder turbobenzinemotor, reeds aangekondigd bij de opening van de orderboeken, staat nu bij de Audi-dealers. De kleine motor weet toch een mooie 116 pk aan vermogen en 200 Nm trekkracht te leveren, en dat volgens Audi 'bij een laag brandstofverbruik'. Helaas ontbreken de harde cijfers nog.

Sinds de aankondiging zijn natuurlijk de vanafprijzen van ex- naar inclusief kosten rijklaar aangepast. De nieuwe consumentenadviesprijs is daarmee op 30.615 euro vastgesteld.

Dieselen met automaat

De tweede uitbreiding van het Q2-assortiment volgt uit de mogelijkheid om de 1.6 TDI-dieselmotor - eveneens met 116 pk - te bestellen met een S-Tronic-automaat. Deze transmissie met dubbele koppeling is zeer geschikt voor sportief rijden en zou bovendien bijdragen aan een lager brandstofverbruik. De nieuwe versie is leverbaar vanaf 36.135 euro.