Bij Porsche vinden ze dat de Macan nog wel wat extra pk’s kan gebruiken. Daarom is er nu het Performance Package voor de Macan Turbo.

40 pk extra vermogen en 50 Nm meer koppel. Dat is wat je krijgt als je het nieuwe Performance Package bestelt op de Porsche Macan Turbo. Daarmee komt het totaal van de 3.6 V6 turbomotor op 440 pk en 600 Nm, goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 4,4 seconden - 0,2 seconde sneller dan zonder het Performance Pakket. Uiteraard zijn ook de tussensprints sneller af te leggen, de topsnelheid van de SUV is 272 km/u.

Maar het Performance Package is meer. Een nieuw remsysteem met 39 centimeter grote schijven, bijvoorbeeld. En een aangescherpt onderstel waarmee de Macan 15 mm dichter bij het asfalt staat. Ook standaard: het Sport Chrono Pakket met sportuitlaatsysteem en een sport-rijstand die alle systemen nóg een tandje strakker zet.

De Porsche Macan Turbo met Performance Package is per direct te bestellen en wordt vanaf december geleverd. De prijs bedraagt 127.400 euro. Dat is zo’n 9.000 euro meer dan de Porsche Macan Turbo met Sport Chrono Pakket kost.