Op de autoshow in Chicago toont Toyota de Rav4 Adventure. Deze opgeruigde versie van de SUV cross-over krijgt een 'modder geïnspireerde' styling mee.

Toyota laat het publiek op de Chicago Auto Show een speciale Rav4 zien. De Rav4 Adventure is stoerder aangekleed, voorzien van specifieke techniek en bedoeld voor rijders die hun SUV graag inzetten 'voor een actieve levensstijl', zeg maar de buitensport. Er zijn twee uitvoeringen.

De voorwielaangedreven uitvoering heeft een automatisch 'limited-slip' differentieel, de All-Wheel Drive-versie komt met Dynamic Torque Control. Beide zijn standaard uitgerust met een Tow Prep Package waarbij de radiator wat meer aankan, de motorolie en transmissievloeistof extra worden gekoeld en de speciale ophanging een grotere rijhoogte mogelijk maakt. Net als reguliere Rav4-modellen is ook de Adventure voorzien van hulpsystemen als Trailer Sway Control, Hill-Start Assist Control en Toyota Safety Sense.

'Modder geïnspireerde' styling

Toyota heeft deze speciale Rav4 een 'modder geïnspireerde' styling meegegeven. Voor de buitenkant komt dat neer op 18 inch grote, zwarte lichtmetalen wielen, bodembescherming, zwarte dakrails, plus zwarte accenten op de wielkasten en op de omlijsting van kop- en mistlampen. Het interieur is geüpgraded met instapbescherming, all-weather vloer- en bagagematten, een pookknop in leder en een 120 V-aansluiting in de kofferbak. 

Toyota heeft nog niet bekendgemaakt of de Rav4 Adventure ook in Europa wordt uitgebracht.