Toyota heeft de Concept-1 gepresenteerd op de elektronicabeurs CES in Las Vegas. Het studiemodel beschikt over kunstmatige intelligentie die gedachten kan lezen.

Een auto die weet wat je wil en die je inspireert, volgens Toyota is dat de toekomst. Het merk heeft vorm aan dat idee gegeven met de Concept-i, een studiemodel waarbij het vooral om slimme technologie gaat.

De Concept-i beschikt over kunstmatige intelligentie die de behoeften van zijn passagiers kan lezen en daarop anticiperen. De auto is zelfs in staat om mensen te inspireren met nieuwe ideeën en activiteiten, op basis van hun stemming en andere variabelen. Volgens Toyota leidt dit ertoe dat de levenskwaliteit van iemand die deze auto bezit aanzienlijk wordt verbeterd.

Het futuristische studiemodel communiceert door middel van beeldschermen, licht, geluid en zelfs aanraking. Om de passagiers heen zijn lichtstroken aangebracht, die in allerlei kleuren en vormen kunnen oplichten. Zelfs aan de buitenkant van de auto zijn er lichtgevende panelen.

De Concept-i moet je puur zien als een proefballon van hoe een auto-interieur er in de toekomst uit zou kunnen zien en zou kunnen functioneren. Het merk heeft geen productieplannen voor dit model.