Op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas debuteerden de eerste nieuwe auto's van dit jaar en ook daarbuiten was het raak. Wij doen uitgebreid verslag van de Kia e-Niro in een rijtest.

De Consumers Electronics Show 2019 was het toneel waar Mercedes-Benz de nieuwe generatie CLA onthulde. Niet gek, aangezien het model over zo'n beetje het modernste multimediasysteem beschikt dat op dit moment te krijgen is. Verder is de coupé vooral 'erg CLA'. Opel doet het juist helemaal anders met de nieuwe Zafira. Het plakt deze vertrouwde naam op een nieuw, luxe personenbusje dat verkrijgbaar wordt in drie lengtevarianten. Uiteindelijk komt er ook een volledig elektrische Zafira Life. 

Meer nieuwe modellen

De nieuwe Porsche 911 is er nu ook als Cabriolet. Je kunt 'em al bestellen zodat je nog dit voorjaar open kunt rijden. Nissan kondigt de Leaf e+ aan, een nieuwe versie van de elektrische auto met meer vermogen en een groter rijbereik. Meer vermogen is er ook voor de vernieuwde supercar Lamborghini Huracán. Die krijgt tevens slimme elektronische systemen mee en de toevoeging Evo in de naam. Toyota presenteert de Proace Grey Platinum, de chique uitvoering van de bedrijfswagen. 

Kia e-Niro

Rijtest Kia e-Niro

De Kia e-Niro is een van de eerste relatief betaalbare elektrische auto's met een serieuze actieradius, van ruim 400 km. De e-Niro steekt dus boven het maaiveld uit, maar hoe rijdt 'ie? In de rijk geïllustreerde rijtest geven we daarop het antwoord. 

Ford gooit het roer om

Het merk Ford kondigt een reorganisatie aan van zijn Europese activiteiten. Van alle nieuwe modellen verschijnt straks minimaal een versie met een (gedeeltelijk) elektrische aandrijving. Het aanbod breidt uit met nieuwe SUV’s, bekende MPV's verdwijnen.

Conceptcars op de CES-beurs

Beursbezoekers op de CES kunnen kennismaken met Toyota's nieuwe zelfrijdende testauto, gebaseerd op nieuwe Lexus LS. Infiniti showt, vooruitlopend op de elektrificering van modellen, de SUV QX Inspiration. Grappige conceptcars zijn er ook, zoals Honda's Elevate Walking Car, die het midden houdt tussen een maanlander en marsrover. Al het CES-nieuws vind je hier handig bij elkaar.