Mijn Autokopen.nl

Concours d'Élégance Paleis Het Loo 2017 [Update]

Verkiezing van exclusieve en internationale oldtimers

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Eigenaren van 75 exclusieve oldtimers strijden om diverse prijzen - maar het Concours d'Élégance Paleis Het Loo is zoveel meer. Onder meer de nieuwe Alpine A110 maakt er z'n Nederlandse debuut.

In het eerste weekend van juli staan de paleistuinen van Het Loo in Apeldoorn gevuld met exclusieve oldtimers. In dertien klassen strijden hun internationale eigenaren om prijzen. Toch is het Concours d'Élégance zoveel meer dan een 'beauty contest'. Er wordt bijvoorbeeld een Royal Fair georganiseerd, met luxe artikelen zoals sieraden, antiek en kunst. En er zijn modeshows. 

Autoprogramma

De concoursklassen waarin een deskundige vakjury de 'Best of'-titels toekent sluiten deels aan bij de actualiteit. Zo worden Ferrari-straatauto's van alle bouwjaren tentoongesteld voor het wedstrijdonderdeel '70 jaar Ferrari'. Ook het 90-jarige Volvo en het 70-jarige Bristol vormen beoordelingsklassen, terwijl bolides van 50 jaar oud terecht kunnen in de 'Class of 1967'. 

Andere klassen waarin gestreden wordt zijn bijvoorbeeld 'Japan', 'American Cars of the Fifties' en 'Touring Supperleggera'. Die laatste omvat onder meer een fraaie collectie naoorlogse Alfa Romeo-modellen zoals de 1900 Super Sprint en de 2600 uit de jaren '60. 

Er zijn ook minimaal acht displays, die deels aansluiten bij bovengenoemde thema's (Ferrari-motorsport, een Volvo -club). Daarbij is een grote rol weggelegd voor Renault design en innovatie. Het merk dat met de Espace 's werelds eerste Multi-Purpose Vehicle (MPV ofwel 'ruimteauto) introduceerde, zal bijvoorbeeld de voorloper Project 900 uit 1959 showen. Zustermerk Alpine laat de nieuwe sportcoupé A110 voor het eerst zien in Nederland. 

Renault Project 900 uit 1959

Meerdere keren per dag verrijden veertig vooroorlogse auto's de sprint op de Koningslaan. Welke van de oudjes is nog het snelst? Mogelijk lukt het de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club om tijdens het weekend tevens een Nationaal Concours te organiseren; volg daarvoor onderstaande website. 

Bezoeken in stijl

Het Concours d'Élégance Paleis het Loo is een evenement om te bezoeken in stijl. Niet alleen geldt er een dresscode, bezoekers worden ook aangemoedigd te komen in een oldtimer (bouwjaar uiterlijk 1975). Die kan gratis op de bezoekersparkeerplaats aan de Loseweg 144 neergezet worden. Daar kan iedereen de wagen bekijken. 

Update

De Nederlandse primeurs van twee Renault-modellen vinden plaats tijdens het Concours. Bezoekers kunnen als eerste de Renault Grand Scénic zien in Initiale Paris-trim, het luxelabel waarin ook de nieuwe Koleos en vernieuwde Captur geshowd worden. Daarnaast debuteert de Espace met nieuwe TCe 225-motor in Apeldoorn. 

Wanneer:
1 en 2 juli 2017
Openingstijden:
van 10.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Paleis Het Loo
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn
Nederland
Prijs:
€ 22,50 per dag of € 37,50 voor een weekendkaart. Kinderen van 6 tot en met 17 jaar € 10,00 respectievelijk € 17,50 euro.
Meer informatie:
www.concourselegance.com

Nu op voorraad

Tags: alfa romeo alpine ferrari porsche renault volvo oldtimers