De komst van de Noble M15 heeft wat voeten in aarde, maar de Britse sportautofabrikant weet van geen ophouden. In de strijd tegen de gevestigde orde heeft Noble het vizier gericht op de 4,4-liter V8-krachtbron uit de Volvo XC90.

Door de achtcilinder van dubbele turbo te voorzien, moet het vermogen toenemen tot ongeveer 650 pk. De motor is oorspronkelijk ontwikkeld door Yamaha. De carrosserie is geheel vervaardigd uit koolstofvezel. Voor de acceleratie van 0 tot 100 km/h staat drie seconden. Er komt bovendien een ‘kleinere’ variant van de Noble M15, gemaakt van composietmateriaal, die ook als cabriolet geleverd gaat worden. Bij Ford wordt hiervoor een V6-motor aangekocht. De 450 pk sterke drieliter wordt eveneens voorzien van twee turbo’s.

Over enkele weken begint Noble met het testprogramma van de M15. In maart moet de productie van start gaan. De M15 zal dan overigens het enige model van Noble zijn. Het huidige gamma gaat binnenkort namelijk onder een andere merknaam verder, omdat Noble de rechten op de modellen heeft verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Rossion.