27 maart tot en met 2 april 2010.
In New York is de jaarlijkse autoshow van start gegaan. Voor de Nederlandse automarkt zijn deze week de nodige prijzen bekendgemaakt. Brancheorganisaties roeren zich in het licht van de aanstaande verkiezingen. Deze week is incompleet zonder de bekende showroom-acties.

Paasshows
Traditioneel openen vele dealers en autobedrijven hun deuren tijdens de paasdagen. Vooral op Tweede Paasdag zijn een groot aantal showrooms te bezoeken. Wat het extra aantrekkelijk maakt om juist tijdens het paasweekend naar de autoverkoper te gaan zijn het grote aanbod en de speciale aanbiedingen. Bekijk hier alle Paasshows op Autokopen.nl.

Nieuwkomers
Het Chinese automerk Landwind keert na drie jaar afwezigheid terug op de Nederlandse markt met de midi-MPV CV9. Op de autoshow van New York, die deze week van start ging, debuteert de Cadillac CTS-V Sport Wagon. De vernieuwde Mercedes-Benz R-klasse wordt geleverd met normale en met verlengde wielbasis, en met vijf, zes of zeven zitplaatsen.

Prijskaartjes
Het topmodel van de A5, de Audi RS5, kost 112.500 euro maar dan krijg je wel een V8 met 450 pk onder de motorkap. De nieuwe Kia Sportage komt als First Edition voor minimaal 23.795 euro in de prijslijst te staan. De gefacelifte cross-over Nissan Qashqai is, met een vanafprijs van 22.300 euro, goedkoper geworden.

De uitvoeringen van de vernieuwde Ford Galaxy en S-Max zijn nogal gewijzigd maar de prijzen blijven nagenoeg gelijk. Het duurt nog tot september voordat de BMW 5-serie Touring bij dealers staat maar het merk maakt nu alvast de prijzen bekend. De prijzen van het Saab 9-3 gamma zijn naar beneden aangepast, onder meer de uitvoering op bio-ethanol profiteert.

Uit de branche
De ANWB kwam deze week met de resultaten van de ledenpeiling: 68 procent van de deelnemers is vóór een vorm van kilometerheffing, maar over de uitvoering verschillen de respondenten sterk. In de aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen zet de Bovag vijf punten op de agenda. Het belangrijkste: ‘Schrap de provinciale opcenten bovenop de wegenbelasting‘.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.