De komst van een lichtgewicht Porsche Cayman wordt steeds zekerder. Een Amerikaanse dealer kan de informatie over deze Clubsport niet geheim houden.

Verschillende Amerikaanse media citeren de dealer, die op een besloten presentatie het een en ander aan de weet is gekomen over de Porsche Cayman Clubsport. Deze lichtgewicht Cayman is vergelijkbaar met de Porsche Boxster Spyder (bovenste foto), bijvoorbeeld wat het uiterlijk en het gewicht betreft.

De Clubsport is circa 80 kg lichter dan de Cayman S (onderste foto). Dat dankt de Clubsport aan de 19 inch lichtgewicht wielen, dito motorkap en aluminium deuren. Overigens is de aanstaande Cayman ook afgeslankt door zaken als airconditioning en het audio-systeem niet standaard op te nemen. Wel is de nieuwe variant bedeeld met sportieve features als een ‘limited slip’ differentieel, PASM-ophanging (waardoor de auto 20 mm lager staat), grote remmen en sportstoelen.

De 3,4 liter zes-in-lijn motor van de Cayman S is opgerekt tot 328 pk. Wordt de Clubsport voorzien van de (optionele) PDK-transmissie dan sprint hij in 4,6 seconden vanuit stilstand tot 100 km/u. Daarmee is de nieuwe variant 0,5 seconden sneller dan de Cayman S. Voor automobilisten die het goed willen aanpakken komt een Track Pack in de verkoop, met veililgheidsvoorzieningen als een rolkooi, vierpuntsgordel en brandblusser.

Een Porsche-woordvoerder noemt bovengenoemde informatie ‘speculatie’ maar ontkent niet dat het merk al een tijd aan de Cayman Clubsport werkt. De loslippige dealer stelt dat de Clubsport zijn werelddebuut maakt op de Los Angeles Auto Show in november. De productie zou direct daarna starten. De Cayman Clubsport wordt dan als 2012-model in de verkoop gedaan, nog in 2011. Als richtprijs wordt een bedrag genoemd van 66.330 Amerikaanse dollar, ruim 50.000 euro.