7 tot en met 13 augustus 2010.
Naast de nieuwe automodellen, zoals de Volkswagen CrossTouran en Infiniti IPL G, zetten we ook de modellen die uit de verkoop verdwijnen op een rij. Voor zover de nieuwkomers al een prijskaartje hebben vind je ook hierover het nieuws. Niet minder interessant zijn de (mogelijke) veranderingen in autobelastingen.

Sportieve uitvoeringen
Na de uitgebreide facelift van de MPV Touran laat Volkswagen de opgeruigde uitvoering CrossTouran terugkeren, met bescheidener uiterlijke opsmuk. Een nieuwkomer is de Infiniti IPL G Coupé, een sportieve uitvoering van de G met meer vermogen, uiterlijke aanpassingen en straffere vering en demping.

Prijskaartjes
De middenklasser Suzuki Kizashi komt in december naar Nederland en staat in de prijslijst vanaf 32.499 euro. Alfa Romeo levert nu een Mito met de nieuwe automatische versnellingsbak met dubbele koppeling, tegen een meerprijs van 1.600 euro. Peugeot maakt de personenbusjes Partner en Bipper Tepee klaar voor de euro5-norm; wat in het geval van de Partner Tepee gunstig uitvalt voor de prijs. Wil je ‘de snelste straat-Ferrari’ ooit bestellen, de 599 GTO, dan moet je snel zijn én veel geld meenemen.

Belasting wijzigingen
Over occasions die worden ingevoerd vanuit het buitenland hoeft voortaan minder BPM betaald te worden. Daarentegen mogen provincies een hoger maximaal bedrag aan opcenten in rekening brengen. Als het aan de VVD ligt komt er een eind aan de vrijstelling van wegenbelasting voor schone auto’s.

Verdwijnende modellen
Volkswagen geeft de Volkswagen Eos volgend jaar een flinke facelift voordat het model in 2013 voorgoed van de markt verdwijnt. Er komt voorlopig evenmin een opvolger voor de Alfa Romeo GT. Hoewel nog steeds in productie, verdwijnt de Honda Civic Type R van de Nederlandse markt vanwege de Euro5-uitlaatgasnorm die in 2011 van kracht wordt.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.