Dit weekend ligt het centrum van Rotterdam weer in de rook van het verbrande rubber tijdens Bavaria City Racing. De organisatie heeft een aantal grote namen uit de Formule 1 en Dakar Rally weten te strikken om het publiek op spectaculaire wijze te vermaken.

Tijdens deze zesde editie van Bavaria City Racing Rotterdam zou Formule 1-testcoureur Ho-Pin Tung de Renault F1-bolide demonstreren. Hij is echter nog herstellend van de crash die hij drie weken geleden opliep in Boedapest. Daarom zal Tung alleen deelnemen aan representatieve taken zoals een ‘meet & greet’ met de fans.

De Renault F1-wagen zal echter evengoed spinnen in de havenstad, maar dan met Vitali Petrov achter het stuur. De Rus Petrov, die dit jaar debuteert als F1-coureur, verzorgde vorige maand al een City Racing demonstratie in Moskou. Testrijder Jan Charouz zal laten zien dat hij niet voor zijn collega onderdoet. De Tsjech is bekend van de Le Mans Series, die hij in 2009 nog won.

Ook Nederlands F1-trots maakt acte de présence tijdens het Rotterdamse race-evenement. Robert Doornbos, uit de stad afkomstig, zal een staaltje van zijn kunnen weggeven met een raceauto van het type Formule 1 two seater. Ook Christijan Albers laat de two seater alle hoeken van de Rotterdamse straten zien. Liselore Albers, de vrouw van de oud F1-coureur, lanceert ‘spectaculair’ haar boek Pumps in de Pits tijdens het city racen.

Uit het rally-veld zijn onder andere de vrachtwagenteams Ginaf en De Rooy aanwezig. Verder demonstreert niemand minder dan de recordhouder van de Dakar Rally, de Rus Vladimir Chagin, hoe hij zijn zware wagen in bedwang houdt. In zijn Kamaz boekte hij liefst 56 etappe-overwinningen en schreef hij het Dakar truck-klassement zes keer op zijn naam – iemand om rekening mee te houden dus. Al met al belooft Bavaria City Racing leuker te worden dan Sail!