Inmiddels is bekendgemaakt dat de Mazda Shinari niet op de Autosalon van Parijs wordt tentoongesteld.
Mazda heeft tijdens een persevenement in Milaan de Shinari onthuld. Die laat de nieuwe designtaal van het merk zien na het vertrek van hoofdontwerper Laurens van den Acker.

Mazda laat zien dat er een leven is na Laurens van de Acker. De Nederlandse ontwerpchef vertrok vorig jaar naar Renault. Hij tekende bij Mazda jarenlang spectaculaire conceptcars. Ontwerpelementen van die prototypes kwamen uiteindelijk in afgezwakte vorm tot uiting in de nieuwe Mazda 5. Het Nagare-tijdperk van Van den Acker komt nu ten einde.

De conceptcar Shinari laat de nieuwe designtaal van Mazda zien. Dat voelt een beetje als een déjà vu. Weer zien we vloeiende lijnen op een fraai getekende koets en heeft Mazda een hele filosofie ontwikkeld rondom het ontwerp. De nieuwe ontwerptaal heet Kodo, wat in het Japans zoveel betekent als ‘de ziel van de beweging’.

De Shinari is een sportcoupé die een brug slaat tussen de ontwerpcentra van Mazda in Japan, Duitsland en de Verenigde Staten. De conceptcar is een gezamenlijk project van de drie designbureaus. Mazda wil met de Shinari ook laten zien dat het merk in de toekomst mooiere en vooral kwalitatief hoogwaardigere interieurs gaat bouwen. De vergelijking met BMW en Audi wordt zelfs gemaakt. Het is nog niet bekend op welk productiemodel we de nieuwe designtaal als eerste terugzien. Het publiek kan op de Autosalon van Parijs in oktober alvast kennis maken met de Shinari.