26 juni tot en met 2 juli.
In een week dat heel Nederland oranje kleurde onthulde Land Rover zijn nieuwste model: de Range Rover Evoque. Daarnaast verwelkomden we diverse gefacelifte modellen en zagen we de autoverkopen in Nederland met maar liefst 44 procent stijgen in juni. Aan de inmiddels lange lijst van auto’s met belastingvrijstelling kunnen we na deze week weer een model toevoegen, de Opel Corsa Ecoflex.

Range Rover Evoque
Land Rover lanceerde deze week de Range Rover Evoque. Dat is de kleinste, zuinigste en lichtste Range Rover die het merk ooit bouwde. Opvallend is dat het definitieve ontwerp nauwelijks afwijkt van de LRX Concept.

Facelift-tijd
Modeljaar 2011 staat voor de deur dus dat betekent facelift-tijd. Mini geeft z’n modellen een vernieuwde neus en nieuwe dieselmotoren. Aston Martin pakt het bij de DB9 veel bescheidener aan, de wijzigingen zal je met een vergrootglas moeten zoeken. Verder stak Mercedes de Viano in het nieuw en Isuzu paste de D-Max aan.

Autverkopen met 44 procent gestegen
Juni was een bijzonder goede maand voor de autoverkopen in Nederland: ten opzichte van juni 2009 bedraagt de stijging maar liefst 44,1 procent. Vorig jaar juni daalde de verkoop van nieuwe auto’s nog met een kwart. De verschuiving naar kleine modellen blijft aanhouden.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.